Drivstoffeffektiviteten er ikke bare avhengig av bilen



Hvor brensel effektiv bilen din blir, kan du finne i bilens spesifikasjoner. Drivstofforbruket vil avhenge av kjørestilen din, hvilken type kjøring du gjør og hvilke dekk du har på bilen din. Glatt kjøreform bruker alltid mindre drivstoff enn en svært aggressiv kjøreform. Så hvis du vil kjøre med lavt drivstofforbruk, kjør du jevnt og hold hastigheten så konstant som mulig, og hold fartsgrensene.


Du har også forskjellen i drivstofforbruk mellom bytrafikk og motorvei. Motorkjøring er mer økonomisk fordi du kan opprettholde samme hastighet og kjøre motoren effektivt. Stopp og start, som du opplever i bykjøring, er ikke veldig økonomisk og drivstofforbruket ditt vil øke. Hvis du kjører hovedsakelig i byen, må du leve med høyere drivstofforbruk enn angitt. Du kan fortsatt kjøre så jevnt som mulig i byen, men drivstofforbruket vil alltid være høyere enn i motorveien.


Høykvalitet dekken har vanligvis lav rullemotstand, reduserer drivstofforbruk og CO2-utslipp. Høyere rullemotstand betyr at du trenger mer kraft for å overvinne motstanden, slik at du vil forbruke mer drivstoff. Det samme gjelder hvis du har lavt inflasjonstrykk i dekkene. Derfor er det viktig å kontrollere dekkstrykket regelmessig. Det er en rask måte å holde sikkerheten på et høyt nivå og drivstoffforbruket på lavt nivå.

Det er viktig å huske at dekkene har stor innvirkning på bilens drivstofforbruk. De bidrar også til sikkerheten til bilen din, slik at du kan stoppe i tide for å unngå ulykker og forhindre vannplaning når det regner. Billige dekk kan se attraktive ut når du kjøper dem, men siden de vanligvis slites ut raskere og har høyere rullemotstand enn høykvalitets dekk, vil du nok ende opp med å betale mer til slutt. Kombiner det med det faktum at du er mer sannsynlig å være i en ulykke på grunn av lengre bremselengde og en dårligere kjøreopplevelse på grunn av høy rullestøy, bør valget av hvilket dekk du velger, være ganske enkelt.

For mer informasjon om drivstoffeffektive dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Når Vinteren Kommer Til Slutt, Sørg For At Du Bytter Dekk

Vedlikehold Dekkene Dine Gjennom Vintersesongen

Ditt Valg Av Dekk Kan Påvirke Drivstofforbruket