Hvordan identifisere piggfrie dekk på markedet


Om du skal velge dekk med eller uten pigger er noe du gjerne spør deg selv hvis du lurer på om du skal kjøpe nye vinterdekk til et kjøretøy. Piggfrie vinterdekk er designet for å rulle stille og jevnt på veien. De lager ikke mye støy når de kommer i kontakt med veioverflaten. Vinterdekk uten pigger kan gi deg økt veisikkerhet når forholdene endrer seg raskt temperaturmessig.

Men, det at piggfrie vinterdekk ruller jevnt og stille på veien betyr ikke at de er perfekte for helårsbruk. Det anbefales at du setter på de piggfrie dekkene før det blir glattere på veien og at du beholder dem på til vintersesongen er over. Ytelsen til dekkene er basert på en serie tynne, vinklede materiallag, som gir bedre friksjon. I mange europeiske land er piggfrie dekk de eneste tillatte vinterdekkene.

Så hvordan kan du identifisere et piggfritt vinterdekk blant andre dekk på markedet hvis du aldri har sett et før? Én ting du vil legge merke til når det gjelder piggfrie dekk er at de som regel har større mønsterdybde sammenlignet med helårs- eller sommerdekk. Større mønsterdybde lar disse dekkene håndtere fordelingen av både snø og slaps som kommer under dekket når du kjører. Det gir også dekkene bedre veigrep når du kjører på snøfylte veier, ved å komprimere snøen nede i rillene.

I tillegg til større mønsterdybde, vil du også legge merke til at piggfrie vinterdekk har tusenvis av smale åpninger i mønsteret. Disse kalles riller og på isbelagte veier oppfører de seg vanligvis som tusenvis av bitende kanter. De hjelper med akselerasjon, stopping og bremsing. Ved riktig bruk kan piggfrie dekk hjelpe deg ved å gi deg økt veisikkerhet i de periodene hvor temperaturen endrer seg veldig raskt. Siden de hovedsakelig er vinterdekk med egenskaper som egner seg for den kalde vintersesongen er det ikke meningen at du skal bruke dem på sommeren.

Gå hit for mer informasjon om piggfrie vinterdekk og hvordan du kan identifisere dem på markedet, sjekk nettsiden vår i dag www.nokiantyres.no.

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Vedlikehold Dekkene Dine Gjennom Vintersesongen

Hovedfaktorer Som Kan Skade Dekkene Dine

Ting Å Vite Når Du Er På Jakt Etter Sommerdekk Av God Kvalitet