Hva gjør sommerdekk gode?


Sommerdekk er lavprofildekk som er utformet for å gi lydhøre kjøreegenskaper samt rask styrerespons under i tørre og våte forhold. Hvis du leter etter dekk som skal kjøres på snø og is, er sommerdekk ikke det beste valget. De er også kjent som ytelsesdekk, og utformet for å gi ypperlig grep på tørre og våte veibaner med presise kjøreegenskaper. De kan brukes i de varme månedene eller hele året avhengig av regionen du kommer fra. Hvis du kommer fra et sted som ikke opplever ekte vinter, vil sommerdekkene være bra for din bil.

En av tingene som gjør sommerdekkene gode, er det faktum at de er optimalisert for førsteklasses veigrep. Uavhengig av om det regner tungt, er litt fuktig eller glohett på veien, vil du kunne kjøre bilen jevnt hvis den er utstyrt med disse dekkene. De har en slitebane gummiblanding som består av gummi og fyllstoff. Denne blandingen inneholder klissete tilsetningsstoffer for å sikre godt veigrep når du kjører i våte forhold. Mønsterblandingen gir også perfekt stivhet som lar dekket beholde og opprettholde sin form når du kjører på glohete veier.

Dekkmønstrene på sommerdekkene har normalt spor som er rettere og grunnere sammenlignet med hva du ser på helårsdekkene. De har også solide og kontinuerlige mønsterblokker for å sørge for at mye av gummien alltid er i kontakt med overflaten av veien. Dette resulterer i mer stabilitet ved kurvekjøring, akselerasjon og bremsing. Fordi disse dekkene ofte har enveis eller asymmetriske mønstre, kan deres rotasjon være litt begrenset. Det kan hende at frontsidene bare kan roteres til motsatt side i motsetning til på kryss og tvers for å balansere mønsterslitasjen.

Det er noen sommerdekk som langt over overgår helårsdekk. Dette kan komme som nyheter for mange, men er det faktisk veldig sant. Sommerdekkene har blitt funnet å være så bra når det gjelder grep på tørre og våte veibaner. Men de har ulempen ved ikke tilby noe grep om vinteren. Når temperaturen blir for kald, blir de stive. Dette gjør dem til feil valg av dekk ved snø og is. Men når det gjelder våte veier om sommeren som følge av regn, vil disse dekkene fremdeles prestere godt.

For mer informasjon om hva som gjør sommerdekk gode, besøk oss i dag her https://www.nokiantyres.no/

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Vedlikehold Dekkene Dine Gjennom Vintersesongen

Hovedfaktorer Som Kan Skade Dekkene Dine

Ting Å Vite Når Du Er På Jakt Etter Sommerdekk Av God Kvalitet