En titt på utviklingen av vinterdekk


Tidligere var vinterdekk kun beregnet til bruk i harde vintermåneder. Med mindre veiene de ble kjørt på var dekket av snø, var ytelsen forferdelig. Men tidene har forandret seg, og moderne vinterdekk har forbedret seg mye. På markedet finner du det som kalles piggdekk og de er perfekte for våte, isete veier, og det som kalles piggfrie vinterdekk som er ment for veier som er dekket av snø. Du vil ikke lenger være prisgitt andre sjåfører og været rundt deg hvis du setter disse dekkene på kjøretøyet om vinteren.

Hvis været er for vått eller kaldt, men veiene er snøfrie, er det et svært lite kompromiss å bruke moderne vinterdekk. Ett enkelt nødstopp på slike veier kommer ikke til å ødelegge mønstret på disse dekkene. Så lenge du investerer i vinterdekk av topp kvalitet, kommer de til å gi deg ytelse som er nesten lik den for helårsdekk på tørre veier. Det anbefales imidlertid ikke at du fortsetter å bruke vinterdekkene når den kalde årstiden er over. Du vil ikke kunne få den beste ytelsen fra dem om sommeren som du vil med sommerdekk.

Det er ganske mange ting som har blitt bedre i de moderne vinterdekkene, blant annet å stoppekraften og kjøreegenskapene. Tidligere var disse dekkene preget av ujevne og upresise kjøreegenskaper. Ved kjøring på tørre og våte veier pleide de å gi lite kjørefølelse og de mistet grepet uten mye forvarsel. Det var nesten ingen mulighet til å rette opp en sladd. De beste vinterdekkene som er tilgjengelige i dag, tilbyr de samme kjøreegenskapene som helårsdekk. Kjøreegenskapene er svært viktige fordi alle personbiler leveres med noe som kalles elektronisk stabilitetskontroll.

Bortsett fra å være gode på tørre og våte veier, har vinterdekkenes ytelse på snø også økt de siste årene. Situasjoner der biler ville blitt sittende fast i snø eller is i flere timer uten å kunne bevege seg, er det blitt færre av på grunn av forbedringene i vinterdekkene. Grepet på både snø og is har blitt betydelig forbedret. Når du kjører et kjøretøy som har moderne vinterdekk, er sjansene for at kjøretøyet spinner eller skjener av veien svært lave fordi dekkene er utformet for å stoppe dette.

For å få mest mulig ut av et vinterdekk , må du velge et av topp kvalitet. Pass på at du vurderer de forskjellige merkene som er tilgjengelige, og kjøper dekk fra et merke som er kjent for å selge vinterdekk med høy ytelse. Anmeldelser fra eksperter og tidligere kunder kan hjelpe deg mye når du velger vinterdekk. Bortsett fra å velge riktig dekk, må du sørge for at de er riktig montert for å kunne oppnå best mulig ytelse.

Gå hit  for mer informasjon om vinterdekk og hvordan de har blitt bedre gjennom årene, besøk www.nokiantires.no i dag.

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Vedlikehold Dekkene Dine Gjennom Vintersesongen

Hovedfaktorer Som Kan Skade Dekkene Dine

Ting Å Vite Når Du Er På Jakt Etter Sommerdekk Av God Kvalitet