En titt på fordelene med piggdekk


Har du noen gang kjørt på en våt, isete vei om vinteren? Hvis du har det, vil du være enig i at det er veldig risikabelt og skummelt. Hvis du ikke har montert dekk på kjøretøyet som er utformet for å takle slike situasjoner, kan du bli stående lenge fast på veien i forsøket på å flytte kjøretøyet fra ett punkt til et annet. Risikoen for å bli involvert i et uhell kan også være høy hvis du kjører et kjøretøy som har sommerdekk på en isete eller snødekket vei.

Det foretrukne dekkvalget for kjøring på sørpete og isete vinterveier er piggdekk. Selv om det finnes piggfrie vinterdekk som også er perfekte for vinterværet, vil piggdekkene definitivt slå dem når det gjelder kjøring i temperaturer under 7 grader celsius. Du vil kunne kjøre svinger på en enkel måte når du har denne typen dekk på bilen din. De er ment for forbedret grepsytelse. Bortsett fra å bremse og svinge lett, vil du også kunne akselerere, redusere hastigheten og kjøre oppover på en enkel måte.

Piggdekk er vanligvis forbundet med minimal friksjon mellom optimal glipp og låst hjulbremsing. Dette betyr bare at disse dekkene vil gi bedre bremsepotensial for bilens blokkeringsfrie bremser. Sjansen for å feilkalkulere bremselengden når du kjører bilen på våte vinterveier, vil være svært lav. Når du bruker bremsene, vil ikke bilen rulle over isen mer enn den burde og sette deg i fare for å treffe fotgjengere, fortauet eller andre biler på veien. Du vil kunne håndtere bilen din på samme måte som du håndterer den om sommeren.

Det er viktig å vite nøyaktig hvor du skal bruke piggdekkene for best mulig ytelse. Hvis veiene i ditt område vanligvis er dekket av snø om vinteren, kan det hende at disse dekkene ikke gir bedre ytelse. Du bør du heller gå for piggfrie dekk som er konstruert for bruk på slike veier. Men hvis veiene vanligvis er dekket av is, vil piggdekk være et bedre valg. Du bør imidlertid ikke anta at piggdekkene på noen måte kan erstatte gode kjøreferdigheter. Når veiene er glatte, bør du huske å bremse ned og kjøre ekstra forsiktig i stedet for å stole på at piggdekkene holder deg trygg.

Når du kjøper piggdekk, må du huske på at de har en tendens til å miste grepet etter hvert som piggene slites ned. Du vil begynne å føle effekten av tapt grep når piggene slites ned til omtrent 0,6 mm. I tillegg kan piggdekk forårsake slitt kjørebane og ødelegge merkingen på asfalten. Når du kjører gjennom våt snø eller slaps, kan det hende at piggdekkene ikke gir deg den optimale ytelsen du forventer av dem.

For mer informasjon om piggdekk og deres ytelse, besøk oss i dag på nokiantires.no

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Vedlikehold Dekkene Dine Gjennom Vintersesongen

Hovedfaktorer Som Kan Skade Dekkene Dine

Ting Å Vite Når Du Er På Jakt Etter Sommerdekk Av God Kvalitet